Otoimmün Hastalıklar

Benim Dünyam'da anlatılan her şey hastalık sürecimde yaşadıklarım ve tecrübelerimden ibarettir. Aldığım kararlar tamamen bana aittir. Doğruluğuna inanmadığınız hiç bir adımı atmayınız !!!

23 Şubat 2017 Perşembe

OTOIMMUN HEPATIT






Sayfamı takip eden bir kişiden gelen mesaj üzerine biraz sesli düşündüm;

“MERHABA,
Yazılarınızı okudukça daha da merak eder daha da sorgular oldum. Ben otoimmün hepatit hastayım ve 27 yaşındayım. 7 aydır kortizon(deltacortilin)/immuran ve ursactive kullanıyorum. Karaciğer yenilenmesini ve hasarını gıda ile nasıl tedavi ederim diye doktorlarıma sorduğumda ya da takviye almam gerekir mi diye sorduğumda sadece sağlıklı beslen diyorlar. Ben bu hastalığın sadece ilaçlarla tedavi olacağına inanmıyorum nedense karaciğer için bir şeyler yapılabilmeli bana bir öneri sunabilir misiniz.”

CEVAP;

(Kendimde bu tezgahtan geçmiş biri olarak) Öncelikle böyle mesajlar alınca gerçekten çok üzülüyorum. Böyle "iyileştirmeme" üzerine kurulmuş bir sağlık sisteminin devam ediyor olması ve hiç bir şekilde "vicdana sahip olmayan doktor" tayfasının bu sistemi devam ettirme çabalarına da çok kızıyorum.

Neyse sorunumuza dönersek; Hangisi olursa olsun bir Otoimmun Hastalığa sahip olan kişinin bilmesi gereken şey şudur; Her yerde söylediği koca koca Profesörlerin kişisel sayfalarında yazdığı gibi " sebebi bilinmeyen nedenlerle" bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırması...

Be insafsızlar neyin sebebini bilmiyorsunuz????
Hepiniz her şeyi EŞŞEK gibi biliyorsunuz.

Bağışıklık Sistemi kendi hücresine saldırmaz bir kere. Vücuda giren Antijene saldırır. Yani yabancı maddeye.
Antijen gidip vücudun hangi organına yerleşirse bağışıklık sistemi gider oraya saldırır. Yani antijen pankreasa yerleşirse Antikorlar pankreasa saldırır kişi şeker hastası olur. Antijen troide yerleşirse Antikorlar troide saldırır kişi Haşimato troidi olur. Beynin bir bölümüne yerleşirse Parkinson, diğer bölümüne yerleşirse Ailzehimmer olur. Antijenler Karaciğere yerleşirse Otoimmun Hepatit olur.

Saldırı sırasında o organa ait hücrelerde hasar gördüğü için Otoimmun hastalıklar ortaya çıkar. Bunu artık 5 yaşındaki çocuk öğrendi, "koca Prof." "koca Doktor" olarak sen mi bilmiyorsun???

Şimdi "İyileştirmeyen Tıbbın" yazdığı ve hastanın da mecburen kullandığı ilaçlara bakalım;

1-Deltacortril 5 Mg 20 Tablet
Her türlü bağışıklık sisteminin tepki verdiği hastalıklarda bağışıklık baskılayıcı bir ilaç diyebiliriz kabaca
2-Imuran 50 Mg 100 Tablet
İmmunsupresif yani Bağışıklık sisteminin baskılanması durumu.
3-URSACTIVE 250 mg 100 kapsül
Buna da Safra kesesi salgılarını baskılayıcı bir ilaç diyebiliriz kabaca.

Eee onu baskıla bunu baskıla, Karaciğer görev yapmasın safra kesesi görev yapmasın, tepki vermesin ama hastalık son sürrat ilerlemeye devam etsin.

Nasıl iyi olacak peki insanlar?

İnsan bu ilaçları kullanarak iyileşme yaşayabilir mi?
Kesinlikle iyileşemez.

İyileşmek isteyen Otoimmun Hastasının iyileşmeye ilk adım atması unlu, şekerli gıdaları, süt ve süt ürünlerini tüketmekten vazgeçmesiyle olur. Tabi ondan önceki adımda sigara içen Otoimmun hastalarının sigarayı bırakması gereklidir. Hem sigara içip hem de Otoimmun hastalığını iyleştirebileceğini düşünmek kadar saçma bir hayal yoktur yeryüzünde. Sigara herhangi bir hastalığı iyileştirmenin önündeki en büyük engeldir.

Neden hemen unlu,şekerli gıdaları, süt ve süt ürünlerini tüketmekten vazgeçicez? Otoimmun hastalıklar Antijen - Antikor dengesi üzerine kuruludur. Yani vücuda ne kadar az Antijen girerse (yabancı madde yani) Bağışıklık Sistemi o kadar az Antikor ( antijene saldıran hücreler) üretir. Az antijen demek az antikor demektir yani hücrelere saldırı olmaz. O yüzden unlu,şekerli gıdaları, süt ve süt ürünlerini tüketmekten vazgeçicez.

Bağışıklık sistemi bu antijenlere vücutta influmasyon, yani yangı kaba tabirle iltihap oluşturarak saldırır. Yani vücuda aldığımız antijenler bu iltihabın beslenmesine / çoğalmasına neden olur. Antijen girmezse iltihaplanma da olmaz (tabi burdaki iltihap sivilcedeki iltihap gibi değildir. konunun anlaşılması için bir örneklemedir.)

Peki iltihabı beslemeyi bıraktık ancak oluşmuş iltihabı / enflumasyonu nasıl yok edicez.?

Balık yağı kapsülü takviyesi alarak. Omega 3 ün birçok özelliği ve faydası yanında Otoimmun hastaları için en yararlı özelliği enflumasyon baskılayıcı ve yok edici özelliğidir. Oluşan enflumasyonu Omega 3 den başka bir şey yok etmez. Omega 3 takviyesinin alınmasının en kolay ve etkili yolu Balık yağı kapsülü kullanmaktır. Hem de yoğun bir şekilde.

Ben balık yiyorum olmaz mı? Ceviz yiyeyim cevizdeki ALA EPA ya dönüşüyormuş gerçi karaciğerim hasarlı dönüştürür mü bilmiyorum ama o EPA gelsin enflumasyonumu yok etsin olmaz mı, ya da semiz otu kemireyim doğal yollarla tedavi mi olayım? gibi boş, işinizi zorlaştıracak sizi hedeften uzaklaştıracak düşünceler girmesin aklınıza.

Aynı sigarayı bırakmak gibi, Balık yağı kapsülü takviyesi almak bu Otoimmun hastalıkların anahtarlarından birisidir.

Un şeker sütü bıraktınız enflumasyonu kestiniz balık yağı kullanıp enflumasyonu yok ettiniz. Geriye 2 adım daha kalıyor. Birincisi oluşan hasarı önlemek. İkincisi Bağışıklık sisteminizi güçlendirip düzgün çalışmasını sağlamak.

Oluşan hasarı önlemek karaciğerde iş işten geçmediyse daha kolaydır. Çünkü karaciğer kendini çok çabuk ve hızlı bir şekilde yenileyebilen bir organdır. Sadece kendini yenilemesine izin vermek gerekir.
Bu izin verme Alkollü hiçbir içecek tüketmeyerek başlanabilir. Karbonhidratlı / şekerli gıdaları ( özellikle meyve de dahil ) sıfıra yakın bir şekilde tüketmek ve çok zorda kalmadıkça karaciğeri yoracak olan ilaçlar ( antibiyotik, ağrı kesici, multivitamin takviyeleri gibi) kullanmamak gerekir.

Otoimmunda bağışıklık sistemi aşırı çalışıyormuş güçlendirirsek sorun olmaz mı? diye bir çukur vardır. Sakın o çukura düşüp boşuna debelenmeyin. Bir kere "İyileştirmeyici Tıp" verdiği ilaçlarla bağışıklık sisteminizi baskıladı, Bırakın aşırıyı sizin bağışıklık sisteminiz çalışmıyor ki zaten.

UYARI;Burda bağışıklık sisteminin güçlendirmek için kullanılan ilaçları azaltmak ve bırakmak gibi bir tercihle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunu ASLA tedavinizi takip eden Doktora sormadan / danışmadan YAPMAYINIZ. Çünkü ilaçları bıraktığınızda doğacak problemler geri dönüşü olmayan sorunlar yaratabilir. İyileşeceğim derken hastalığınızı daha da ilerletebilirsiniz. Öncelikli yapılması gereken şey ilaçları bırakmak değil vücuda hasar vermeyi bırakmaktır.

Umarım öneriler kafanızda Otoimmun Hepatiti ya da Otoimmun hastalıkları daha iyi anlamanıza yardımcı olmuştur.


                                                                                                              Sevgiyle..
                                                                                                  Hakan Reşat KİREÇ
                                                                                                       Veteriner Hekim

                                                                                               
https://www.facebook.com/sagliklibeslenmeveegzersiz/
http://hrksaglik.com/blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder