Otoimmün Hastalıklar

Benim Dünyam'da anlatılan her şey hastalık sürecimde yaşadıklarım ve tecrübelerimden ibarettir. Aldığım kararlar tamamen bana aittir. Doğruluğuna inanmadığınız hiç bir adımı atmayınız !!!

25 Nisan 2017 Salı

"BUĞDAY GÖBEĞİ"

Sağlıkla ilgili bir probleminiz olmadığını düşünüyorsanız aklınızdaki tek problem fazla bile olmasa kilolarınızdır. 
İnsanlara onu yemeyin bunu yemeyin zarar dense de onlar işin o kısmı ile ilgilenmez. 
Ama ben diyorum ki gelin hem sağlıklı olun hem de zayıflayın.

Hiç çok kilolu olmadım, zaten henüz problem edineceğim otuzlu yaşlarıma da ulaşmadım. Ama hep on dokuzlu yaşlarımda ki gibi 55 kilo ve fit olmayı istedim. Kendi çapımda bir şeyler de yaptım başarız da oldum her defasında.
 Ya şimdi.... : )
Hiç zorlanmadan hem sağlıklı hemde 55 kiloyum : ) 
Bu beden ile hiç olmadığı kadar mutluyum !!!


En az Dr. Burt Berkson kadar değerli bilgilere sahip olan Dr. William Davis in bu kitabında göbekten ve kilolardan daha fazlası var. Ben işin ne göbeğinde ne de kalorisindeyim. 

Bağımlısı olduğumuz BUĞDAY'ın neden esiriyiz?
 Neden en çok BUĞDAYLI ÜRÜN tüketen milletler arasındayız? 
Neden hastalıklarımız bu kadar arttı?

İlk insanoğlu tarıma geçmeden önce BUĞDAYı bulup tüketebilmiş midir sizce?
Tarım ile ortaya çıkan buğday bize neler yapmış?

Mesele EKMEK DEĞİL mesele BUĞDAY!!!

Otoimmün hastalık nedir? diye soranlar var. Aslında her hastalık birer otoimmün hastalık. Doğuştan kazanmadık biz bu hastalıkları. Troidlerinde sorun mu var? Diyabet misin? Eklemlerinde ağrılar mı var? ...

Dr. William' ın paylaşımlarından alıntı yapılan bazı önemli notlar:

"Otoimmün koşullar giderek yaygınlaşmaktadır. Tahminler değişiyor, ancak Kuzey Amerika ve Batı Avrupa'daki nüfusun en az% 8-9'unda bu koşullardan birine sahip olduğu görülüyor; Amerikan Otoimmün Hastalığı Derneği,% 14'lük daha yüksek bir değeri tahmin ediyor.Bunlar, vücudun bir veya daha fazla organına karşı yönlendirilen anormal bir bağışıklık cevabı içeren durumlardır. Yanlış yönlendirilen saldırı tiroid bezine karşı geliyorsa, Hashimoto'nun tiroiditi ile sonuçlanabilir. Eğer insülin üreten pankreatik beta hücrelere yöneltilirse, tip 1 diyabet veya gizli otoimmün diyabet (LADA) ile sonuçlanabilir. Doku bağlayan eklemleri (sinovyum) içeriyorsa, romatoid artrite neden olabilir. Eğer karaciğer içeriyorsa, otoimmün hepatite yol açabilir, vb.
Kontrolümüz olmayan bir otoimmüniteye karşı bir genetik yatkınlığa ihtiyaç duyuyor olsa da (örn., Ankilozan spondilit için HLA-B27 geni), bu hastalıkların etrafında tetiklenen çok sayıda şey var, bu konuda bir şeyler yapabiliriz. Bu faktörlerin belirlenmesi ve düzeltilmesi, otoimmün yangı, ağrı, organ işlev bozukluğunun azaltılması ve hatta durumun tamamen tersine çevrilmesinden yana olma ihtimalini taşır."

BUĞDAY BAĞIRSAK YAPISINI BOZAR VE SIZINTILI BAĞIRSAK PROBLEMİNİ DOĞURUR. BOZUK BAĞIRSAK DUVARI HASTALIK BAŞLANGIÇ SEBEBİDİR. OTOIMMUN HASTALARINDA BAĞIRSAK DUVARI BOZULMUŞ DEMEKTİR. BOZUK BAĞIRSAK DUVARININ EN BÜYÜK SEBEBİ TAHILLARDIR!!!
"Otoimmünitenin azaltılması veya düzeltilmesi için düzeltilmesi gereken en önemli faktörlerden bazıları şunlardır:
Buğday ve tahıl eliminasyonu
 -Bu konuyu okuyorsanız , diğer tahıllarda (özellikle de çavdar , arpa , mısır, belki de yulaf ,buğday ve ilgili proteinlerin gliadin proteininin başlatıldığını zaten biliyorsundur Otoimmün süreci başlatan bağırsak "sızıntısı", buğday ve tahıl tüketen insanların %90'ında ortaya çıkan bir etki. Yabancı peptidlerin / proteinlerin, bakteri lipopolisakkaridinin ve tahıl proteinlerinin kendiliğinden sızması, bu yabancı faktörlere karşı immün yanıtların başlatılmasına neden olur. Örneğin, buğday gliadinine karşı bir otoimmün yanıt tetiklenirse, aynı antikorlar, demans veya serebellar ataksi ile sonuçlanan merkezi sinir sistemi / beyin syapsin proteinine yönelik olabilir (serebellum tahribatı ve mesane kaybı ile sonuçlanır) Ve barsak kontrolü). Buğday ve tahıl eliminasyonu, otoimmüniteyi tersine çevirmek için bugüne kadar bu listede en önemli madde.
Doğru D vitamini eksikliği 
- Bir otoimmün hastalıklar spektrumu boyunca , D vitamini eksikliği , otoimmün bir sürecin ilerlemesine izin vermek için izin verici, mutlaka etken bir role hizmet eder. Örneğin, çocuklarda tip 1 diyabet, romatoid artrit ve Hashimoto tiroiditi gibi otoimmün koşulların, D vitamini seviyesinin düşük olduğu kişilerde daha sık görülmesi, vitamin D düzeyinin yüksek olduğu kişilerde daha sık görüldüğü açıktır. Bu ve diğer sebeplerden dolayı, 60-70 ng / ml'lik bir 25-hidroksi vitamin D seviyesinde bir kan seviyesine ulaşmayı hedefliyorum, bu seviyede genellikle günde yaklaşık 4000-8000 ünite D3 (kolkalsiferol) jelkap veya sıvı formda gerektirir . Otoimmün hastalıkların ciddi doğası göz önüne alındığında, ara sıra kan seviyelerini izlemeye değer.
Omega-3 yağ asitlerini destekle
 -Omega-3 yağ asitleri iken , balık yağı içerisindeki EPA ve DHA, buğday / tahıl eliminasyonu ve D vitamini, omega-3 yağ asitleri bileşimi antijeni üzerine atıldığında, kendileri tarafından ılımlı bir şekilde yardımcı olduğu kanıtlandı. Siklooksijenaz-2 vasıtasıyla uygulananlar gibi iltihapsal yararlar. Bu, günde yaklaşık 3600 mg günlük bir EPA + DHA dozunun ikiye bölünmesini gerektirir.(Ne kullandığın kadar ne kadar kullandığında önemli derim daima. 1 adet Omega-3 kapsülü ile olmaz bu iş. Ürünlerin içeriğine ve mikarına iyi bakın) EPA ve DHA omega-3'leri etten, keten tohumu, chia ve cevizden elde edilen ve aynı yararları sağlamayan başka bir form olan linolenik asit ile karıştırmayın. Ayrıca krill yağı nispeten önemsiz omega-3s içeriğiyle birlikte kullanamazsınız.
Sütü ortadan kaldırın 
-Bu Kuzey Amerika'da ve Batı Avrupa'nın tamamında geçerlidir, Yeni Zelanda ve Avustralya'da daha az geçerlidir. Otoimmünite, süt ürünlerinde yaygın olarak ifade edilen kazein beta A1 formuyla, ancak kazein beta A2 ve diğer formlarla tetiklenemez. Kuzey Amerika'da ve Batı Avrupa'da çok yaygın olduğundan, bu immünojenik kazein formundan kaçınmanın en emin yolu sütten tamamen kaçınmaktır. Proteinleri ve şekeri değiştiren fermantasyon işlemi göz önüne alındığında, peynir tüketebiliyor olabilirsiniz, ancak bu tam olarak araştırılmamıştır.
Sağlıklı bağırsak florasının yetiştirilmesi
 - Probiyotik ve prebiyotik ürünler gıdalar kullanın."
"İlgilendiğiniz şey, otoimmünite sürecini çözme sürecine başlamaktır. Başlamak için temel bir liste. Romatoid artrit ve romatizmal polimyalji gibi bazı durumlarda tam iyileşme mümkündür. Hashimoto tiroiditi ve tip 1 diyabetle sonuçlanan pankreatik beta hücre tahribatı gibi diğer durumlarda, otoimmün inflamasyonun tersine çevrilmesi organ işlevini düzeltir: tiroidit düzelir ve tip 1 diyabet ve insülin ihtiyacı pankreatik beta hücre hasarından sonra da devam ettikten sonra hipotiroidi ortaya çıkar . Ancak bir otoimmün hastalık için en güçlü risk faktörünün başka bir otoimmün hastalık olduğu unutulmamalıdır - bu yüzden bu kadar çok insan birden fazla otoimmün rahatsızlığa sahiptir. Örneğin, Hashimoto hastalarına romatoid artrit veya sedef hastalığı gelişebilir. Dolayısıyla yukarıdaki menü, tam organ iyileşmesi için umut edemez olsanız bile halen takip etmeye değer."

İşte en korkunç olanı da budur. Sanmayın ki ilaçlarla kontrol altındasınız. Hayır sadece baskınlandınız. Bir hastalığınız diğerini tetikleyecektir.

https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=tr&prev=search&rurl=translate.google.com.tr&sl=en&sp=nmt4&u=http://www.wheatbellyblog.com/2014/07/fertilize-garden-called-bowel-flora/&usg=ALkJrhgrjicZ8TmNqCX9SMSL3XtIg3_Dww

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder