Otoimmün Hastalıklar

Benim Dünyam'da anlatılan her şey hastalık sürecimde yaşadıklarım ve tecrübelerimden ibarettir. Aldığım kararlar tamamen bana aittir. Doğruluğuna inanmadığınız hiç bir adımı atmayınız !!!

29 Mayıs 2017 Pazartesi

HAYATIMIZI KURTARACAK TAKVİYELER-2



Zerdeçal :

Zerdeçalın klasik olarak bilinen iyileştirici özellikleri, mide salgısı, bağırsak hareketleri ve safra asitlerinin karaciğerde yapımını artırıcı etkileridir. Yapılan yeni bilimsel araştırmalar ile bahsedilen klasik iyileştirici nitelikleri yanında curcumin'in özellikle bazı yaygın kanser türlerine karşı önemli tıbbi etkileri olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle Hint Safranı denilen keskin sarı renkli curcumin pigmenti içeren zerdaçalın antikanserojen ,antitoksidatif ve iltihap geriletici (antiinflammatuar) etkinlik gösterdiği anlaşılmıştır. Ailevi adenomatöz polyposis (kalın bağırsak polipleri) hastası insanlarda yapılan klinik deneylerde Curcumin ile poliplerin %60 oranında azaldığı ,geri kalan poliplerin ise %50 oranında küçüldüğü gözlemlenmiştir. Kalın bağırsak poliplerinin uzun vadede insanlarda klinik belirti vermemesi veya çok az vermesi, diğer taraftan kalın bağırsak poliplerinin kolon kanserine çok iyi bir zemin hazırladığı düşünülürse, bu etkinin önemi kolayca anlaşılır. 

Zerdeçalın aktif komponenti olan curcumin'in çeşitli ve etken antitümör aktiviteleri olduğu yeni yapılan birçok çalışma ile teyit edilmiştir. Akciğer kanseri üzerine yapılan bir çalışma, bu araştırmalar içinde dikkat çekicidir. Bu çalışmaya Tayvan Milli Üniversitesi (National Taiwan University ) Tıp Fakültesi dahiliye, klinik laboratuar bilimleri, bioteknoloji, temel tıp bilimleri ve Tayvan –Changhua'da Yeh Üniversitesi Moleküler Bioteknoloji Bilim Dallarından ilgili uzmanlar katılmışlardır. Çalışma, Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği tarafından 2008 de yayınlamıştır. 

BENİM NOTUM: Otoimmün hastalık olan Romatoid Artrit(RA) hastalığınızı günlük 2000 mg karabiber ekstraktlı zerdeçal ekstresi kullanarak kontrol altına alabilirsiniz. Kullandığınız ürün kadar içerik ve doz da önemlidir. Yetersiz doz sizi tedavi etmez, uygun içerik yoksa yarar değil zarar getirir. Zerdeçal ısı/yağ/karabiberle aktif hale geçer bunu bilmezseniz her şey faydasızdır.




 Bu üründe beni ilgilendiren markası kadar içindekiler. Zerdeçal ekstresini aktifleştirecek tüm ekstraktlarda içinde mevcut ve tek doz günlük ihtiyacınızı karşılamakta yani kaşık kaşık tüketmek zorunda değilsiniz. Daha iyi içerik bulursanız tabi ki tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.





Hücrelerimi yenileyen ALA ile çok iyi çalışan bir diğer takviyem ise....

Co-EnzymeQ10:

KoenzimQ10’un vücudumuzda her hücrede doğal olarak bulunan, kimyasal reaksiyonların hızını ayarlayan, besinlerin enerjiye çevrilmesinde görev yapan, protein yapısında bir bileşiktir. Hücreler, büyümek ve sağlıklı kalabilmek için gerekli enerjiyi sağlamak, ayrıca serbest radikaller denilen zararlı kimyasallara karşı korunmak için KoQ10 kullanırlar. Serbest radikallerin, hücrelerin metabolizmasını, büyüme ve çoğalmasını kontrol eden DNA’da oluşturduğu hasarların, bazı kanserlerle ilişkili olması nedeniyle, Koenzim Q10’nun kanser gelişimini engellemekte önemli bir rol oynadığı ileri sürülmüştür. Koenzim Q10 (KoQ10, ubikinol-10 ve/veya ubikinon-10) yağda çözünebilen vitamin benzeri bir benzokinon bileşiğidir. Koenzim Q10 membran stabilitesinin sağlanmasında, enerji dönüşümünde ve ATP üretiminde rol oynar. Ayrıca önemli bir antioksidandır. Özellikle, KoQ10’nun bağışıklık sistemini destekleyen etkisi nedeniyle, kanserin birincil tedavisi sonrası tekrarını önlemek için yapılan adjuvan tedavi sırasında kullanılmasının, çok yararlı olacağı savunulmaktadır. C ve B vitaminleri, folik asit, selenyum, çinko gibi çok sayıda mineral ve faktörlerle birlikte, vücudun antioksidan savunmasını güçlendirir. Dişeti hastalığı, şişme, ağrı, kanama ve dişeti kızarıklığına neden olan yaygın bir sorundur. KoQ10 takviyesinin daha hızlı iyileşme ve doku onarımı sağladığı ileri sürülmüştür.

BENİM NOTUM: Dr Berkson siroz hastalarında günlük 300mg Co-EnzymeQ10 takviyesi ekleyerek hücre yenilenmesinin daha da hızlı olduğunu göstermiştir. Enflamasyonla yıkıma geçen hücreleriniz Q10 ile onarılır.




Omega 3 ve bu gibi takviyelerin saflaştırılmış yani Trigliserid formda olması önemlidir. Türkiye de Omega 3 ve Co-EnzymeQ10 için oldukça kısıtlı seçimler söz konusu bence güvenerek bu ürünü tercih edebilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder