Otoimmün Hastalıklar

Benim Dünyam'da anlatılan her şey hastalık sürecimde yaşadıklarım ve tecrübelerimden ibarettir. Aldığım kararlar tamamen bana aittir. Doğruluğuna inanmadığınız hiç bir adımı atmayınız !!!

22 Haziran 2017 Perşembe

GECIRGEN BAGIRSAKLARIMIZ :D

Şu bağırsak problemini çözerken hepsi zamanla kendi kendini çözecek zaten. Probiyotikler, kolajen çorba sonrası bilinen bağırsak onarıcımız L-Glutamine. Son günlerdeki araştırmam. Her  ne kadr şuan ihtiyacım olmadığını düşünsekte ,(çünlü ALA onun yaptığı işi şuan yapıyor eğer doğru çalışırsa ihtiyaç yok demektir) ben takviyelerime eklemeyi düşünmüyor değilim. Çünkü bu da ALA nın işini kolaylaştıracak ve daha hızlı yol alacağız.

Gelin bakalım ne işe yarıyormuş nasıl kullanıyormuşuz???



"L-Glutamine'nin geçirgen bağırsak için olumlu etkileri ve metabolizmaya olan faydası

Bir bakışta L-Glutamine 

  • Vücudunuz tarafından büyük miktarlarda gerekli olan önemli bir amino asit
  • Sindirim ve beyin sağlığını, kas büyümesini, atletik performansı ve daha fazlasını teşvik eder
  • Kanserle ve yüksek kan şekeri ile savaşıyor
  • Hayvansal proteinlerde ve bitki proteinlerinde bulunur
  • Ek formda bulunur (dozaj talimatları için aşağıya bakın)

Kanıtlanmış L-Glutamin Faydaları

Yeni araştırmalar şimdi L-glutamin'in vücuda aşağıdaki yollarla faydalar sağladığını gösteriyor:
  1. Gastrointestinal sağlığı iyileştirir çünkü bağırsakların yeniden yapılandırılması ve onarımı için hayati bir besindir ( 1 )
  2. Daha fazla zarardan korunmak için bir Band-Aid görevi görerek ülserler ve sızdıran bağırrsakları iyileştirmeye yardımcı olur ( 2 )
  3. Beyinde önemli bir nörotransmitter olup bellek, odaklanma ve konsantrasyona yardımcı olur ( 3 )
  4. Sağlıklı bağırsak hareketi ile sonuçlanan mukus üretimini dengeleyerek İBS ve diyare geliştirir ( 4 )
  5. Kas büyümesini arttırır ve kas israfını azaltır ( 5 )
  6. Atletik performansı ve dayanıklılık egzersizinden iyileşmeyi iyileştirir ( 6 )
  7. Metabolizma ve hücresel zehirlemeyi iyileştirir ( 7 )
  8. Şeker ve alkol arzuları ( 8 )
  9. Kanserle Savaşır ( 9 )
  10. Şeker hastalığı ve kan şekeri artırır ( 10 )

L-Glutamine, sızdırmaz bağırsak iyileştirir ve bağışıklığı geliştirir

Asıl olarak otoimmün hastalığın ana nedeni olan sızdırmaz bağırsak sendromu adı verilen bir durumla mücadele eden milyonlarca insan  var. Sızan bağırsak Hashimoto hastalığı gibi tiroid sorunlarına neden olabilir ve aynı zamanda artrit, sedef hastalığı gibi deri sorunları ve diğer ciddi sağlık sorunlarına katkıda bulunur.
Glutamin ince bağırsağın hücreleri için ana yakıt kaynağı olduğu için klinik çalışmalarda sızdıran bağırsağı iyileştirdiği gösterilmiştir. Lancet  tıbbi dergisinde yayınlanan bir çalışmada  20 hastane hastası incelendi ve L-glutamin takviyesi bağırsak permeabilitesinde azalma olduğunu bulduİngiliz Journal of Surgery'de  yayınlanan bir hayvan çalışmasında  L-glutamin'in ülseratif kolit ve inflamatuar barsak hastalığına fayda sağladığı bulundu  .
Sızdıran bir bağırsak hastalığından emin değilseniz,  sızdıran bağırsak testini yapın . Aslında, L-glutamine, sızdıran bağırsak ve / veya zayıf bir vücut inşa etmek için genel olarak en çok tercih edilen üç takviyeden biridir.
Irritabl bağırsak sendromu (IBS), Crohn hastalığı, ülseratif kolit, divertiküloz, divertikülit, sızdıran bağırsak veya sızdıran bağırsak ile bağlantılı herhangi bir sorun gibi iltihaplı bağırsak hastalığı gibi herhangi bir sindirim sorununuz varsa L-glutamin sağlığınıza yarar.  (Eklem ağrısı, rozasea veya herhangi bir otoimmün yanıt türü gibi  ). Ve diyetinizde düzenli olarak bu amino asidine ihtiyacınız var. 
Örneğin, eğer Hashimoto ya da düşük aktif tiroidiniz varsa, L-glutamin hipotiroidizm diyetinizin bir parçası olmalı. IBS semptomlarından muzdaripseniz, L-glutamin IBS diyetinizin bir parçası olmalıdır  .
Krebs döngüsünü keşfetmek için ünlü olan (ayrıca "sitrik asit döngüsü" olarak da bilinir) adamın bağırsak ile ilgili konularda L-glutamin almayı öneren ilk kişi olduğu dikkati çekmiyor. Bunun nedeni, bağırsak ile ilgili sağlıklı bağışıklık tepkisinin iyileşmesine yardımcı olduğunu keşfetti. Ve ek araştırma bu bulguyu desteklemektedir.
2001 yılında yayınlanan bir tıbbi araştırmada, L-glutamin'in IgA immün yanıtını düzenleyerek vücuda yarar sağladığı bulundu. IgA virüslere ve kötü bakteriyelere saldıracak bir antikordur. (Ayrıca gıda hassasiyetleri ve alerjilerle de ilişkilidir.)
Klinik İmmünoloji dergisinde yayınlanan bir başka çalışmada , L-glutamin'in, inflamatuvar sitokinleri uyaran TH2 immün yanıtının normalize ettiği keşfedildi. ( 11 )
Bu çalışmalardaki L-glutamin'in etkileri, L-glutamin'in bağırsak iltihaplarını azalttığını ve insanların gıda hassasiyetlerinden kurtulmalarına yardımcı olabileceğini ispatlamaktadır.

L-Glutamin Takviyeler ve Dozu

Tek başına alınması gerektiğini bilmek önemlidir. Bu nedenle, yatmadan önce önerilir. Diyetinizi L-glutamin ile desteklemenin, bağışıklık sisteminizi artırmanın ve enfeksiyon ve hastalıklarla mücadele kabiliyetinizi geliştirmenin mükemmel bir yoludur.
Şaşırtıcı bir şekilde, iskelet kasının yaklaşık% 60'ı glutamin'den oluşur ve bu amino asidi takviye etmek protein sentezine yardımcı olabilir ve doğal olarak pH düzeylerinizi dengelemeye yardımcı olur.

Ne Kadar Kullanılır

En iyi dozaj, günde iki kez 2 ile 5 gram arasındadır ve ciddi enerji ihtiyacı duyan sporcular için günde 10 gram kadar. Fazla glutamin etkileri nadiren sorunlara yol açsa da, uzun süreli L-glutamin kullanıyorsanız, B vitaminleri ile de desteklemek iyi bir fikirdir. Bu özellikle vücuttaki glutamin oluşumunu kontrol eden B12 vitamini için geçerlidir  ."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder