Otoimmün Hastalıklar

Benim Dünyam'da anlatılan her şey hastalık sürecimde yaşadıklarım ve tecrübelerimden ibarettir. Aldığım kararlar tamamen bana aittir. Doğruluğuna inanmadığınız hiç bir adımı atmayınız !!!

23 Mayıs 2017 Salı

Doğru Takviye Seçimi


Beslenme ve beslenme takviyeleri konusunda yol alırken bana yol gösteren bazı kaynakların/kişilerin şu an çokta sağlıklı olmadığını görebiliyorum. Evet, bir yerden başlamanız, birinden destek almanız ,hatta uzunca süre onun yolundan ilerlemeniz olabilir durum. Olmalı da... Ancak, körü körüne saplantılı bir şekilde bir şeylere bağlanmak bana göre değil. Tek bir doğru olduğu savunulsa da maalesef doğrular kişiden kişiye farklılık gösterir. O yüzden kendi doğrunuz kendiniz de saklıdır. 

Bir çoğunuz doktorunuz kullan dedi diye prospektüs okumadan ilaç kullandınız. Diğer yandan doktor kullanma dediği halde iyi geldiğini düşündüğünüz adını ezbere bildiğiniz o antibiyotikleri aldınız. Şimdi hangisi doğru ve sizin doğrunuz hangisi?

Bana ve yazdıklarıma da körü körüne inanmayın. Çünkü bunlar benim doğrularım. Mantığınıza aykırı gelenleri araştırın. Tek kaynaktan değil bir çoğundan. 

Otoimmün hastalığı olan biri bağırsak geçirgenliğine sahiptir. Bağırsaklar onarıldıkça hastalıklarda ortan kalkar. Bu doğru. Benim doğrum da bu. 

Peki bağırsaklar nasıl onarılır? 

TAHILLARI/BAKLAGİLLERİ/SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİ KESEREK İŞE BAŞLAYIN. Neden diye sormayın içlerindeki proteinlerin bağırsak tahribiyatına neden olduğunu artık biliyor olduğunuzu düşünüyorum. Sonra, bu proteinlerden temizlenen bağırsakları onarın ve destekleyin. KOLAJEN ÇORBA tüketin. PROBİYOTİK/PREBİYOTİK gıda tüketin ve TAKVİYE EDİN.

İşte burda gözümden kaçmayan bir şey var. PROBİYOTİK ÜRÜN TAKVİYESİ alırken gidip içinde SÜT VE SÜT BİLEŞENİ olanını tercih ederseniz sorarlar size. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? : ) Bol turşu tüketin ama PROBİYOTİK TURŞU, sirkesiz ve limonsuz. : ) Birde o yararlı bakterilerin kaç milyarına ihtiyacınız var onu araştırın. 2 Milyar yararlı bakteri ile anca iğne ucu fayda görürsünüz. Zira, bağırsaklarınız kevgirden daha da delik halde şuan : )

SÜREKLİ DEĞİNDİĞİM BİR HUSUSTA NE KULLANDIĞIN KADAR NASIL/NE KADAR VE NE ŞEKİLDE KULLANDIĞIN ÖNEMLİDİR!!

Yağda çözünen vitaminleri OMEGA 3(1 kapsül yeterli diye düşünmeyin içeriğe bakın günlük en az 3000 mg alınmalı) /D VİTAMİNİ gibi vitaminleri yemeklerle, PROBİYOTİKLERİ(1 kapsül yeterli diye düşünmeyin günlük en az 30milyar yararlı bakteriye ihtiyacımız var biz otoimmün hastalarının) prebiyotik bir içerikle ve yemeklerden yarım saat önce, suda çözünen C VİTAMİNİ gibi vitaminleri günün herhangi bir saatinde alabilirsiniz.

Lütfen takviye kullanırken içeriğini/menşeini/kaç kapsülde ne kadar içerik olduğunu/sertifikalarını /nasıl alınması gerektiğini MUTLAKA ARAŞTIRIN. Amerikan malıdır diye güvenmeyin Türk malıdır diye çöpe atmayın. ARAŞTIRIN !!!

NOT: Maalesef Türkiye de yüksek içerikli takviyeler bulmak oldukça zor elimizdekilerle idare edeceğiz ya da temin edeceğiz. Türkiye de en yüksek içerikli probiyotik 1 kapsülde  yaklaşık 9,2 milyar bakteri içeriyor. Yani günde 3-4 kapsül almanız gerekiyor demek bu.(Otoimmün bir hasta için) Aynı şekilde, en iyi içerikli Omega 3 ün 1 kapsülü 1200 mg balık yağı içeriyor ve bu demek ki günlük 3 kapsül alınmalı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder